Onze school doet mee aan de nationale E-waste Race 

De aftrap is deze week gegeven met gastlessen van de experts van Weee.

Wethouder Bart Heller was maandag tijdens zo’n les bij ons te gast. Hij sprak de kinderen toe over het belang van het gescheiden inzamelen van E-waste. Heller was de zolder opgedoken en heeft zijn eigen elektronisch afval alvast ingeleverd.

De spannende maar vooral leerzame strijd gaat maandag 13 september echt van start. 

Tien deelnemende basisscholen gaan vier weken lang de strijd met elkaar aan door het inzamelen van oude en kapotte elektronische apparaten. Tijdens de E-waste Race leren kinderen op een leuke en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, grondstoffenschaarste, hergebruik en recyclen

Na deze gastles, zijn de we klaar om ons steentje bij te gaan dragen aan het circulair maken van Nederland. We gaan zoveel mogelijk oude en kapotte elektronische apparaten inzamelen of laten repareren bij een lokaal Repair Cafe. Buurtbewoners kunnen hun elektronisch afval gemakkelijk aanbieden via www.ewasterace.nl. De leerlingen komen deze spullen dan aan huis ophalen.

De E-waste Race Gooi en Vechtstreek duurt tot donderdag 7 oktober. De race is een initiatief in samenwerking met GAD en Weee. Zij zorgen ervoor dat het ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt.