Donderdag 14 april vierden we de hele dag dat het bijna Pasen werd. 

Er werd begonnen met een viering. Alle leerlingen verzamelden zich in de hal. De viering had als thema : “Een nieuw begin”. Er werd samen gezongen en er werden verhalen over Pasen en een nieuw begin verteld. Ook deelden de kinderen hun wensen met elkaar. Ieder kind had op een bloem een wens geschreven. En zo werd het podium in stijl versierd.

 

Daarna was het tijd voor limonade en matzes met bruine suiker in de klas. Ook werden in de groepen 3 t/m 8 de voorrondes gehouden van de wedstrijd ‘eitje tik’. De winnaars uit de verschillende groepen streden daarna samen om de titel: ‘Koning van het eitje tik’.

Dit jaar werd de wedstrijd gewonnen door Mike uit groep 7.

Na de pauze was het tijd voor een circuit van de groepen 1 t/m 4. Ze konden hierbij meedoen met het ei-orkest, eieren vervoeren in een beweeg circuit, bouwen en een eierdopje knutselen.

 

De groepen 5 t/m 8 moesten een paas-ei-zoek-reken-puzzel maken. Daarna kregen ze nog de opdracht een kleurplaat te kleuren en een paashaas te vouwen. waarbij ze uiteindelijk een…. paaseitje verdienden. De ochtend werd afgesloten met een lekker stuk paasbrood.